HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

СЛЕД ОБВИНЕНИЕ ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ! Бившият шеф на ВиК – Кресна М. Караджов плати 97 254 лв. за сделки с фирми на съпругата и дъщеря му

Бизнесменът Милчо Караджов – бивш шеф на общинската ВиК в Кресна, е платил близо 100 000 лева за конфликт на интереси. Това съобщиха от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ). Те уточняват, че НАП – Благоевград е събрала принудително от Караджов сумата от 97 254.16 лева. На толкова възлизат санкциите по влязло в сила наказателно постановление, наложено му от председателя на комисията.
Конфликтът на интереси при Караджов е установен заради сключени от него договори с фирми на съпругата му и на дъщеря му в периода 2009-2011 г., когато е бил управител на ВиК.
Наказателното постановление е било потвърдено окончателно и от Върховния административен съд.
“С постановлението са наложени пет глоби от по 5000 лв., както и е отнета в полза на държавата сумата от 54 848.23 лв., представляваща получена от свързаните лица материална облага от установения конфликт на интереси”, посочват от комисията и поясняват, че сумата по наказателното постановление е събрана заедно с дължимите лихви.
Преди 6 години Милчо Караджов беше кандидат за кмет на Кресна от “Атака”. Сигналът за конфликт на интереси беше подаден тогава от негов опонент. Проверката на комисията показа, че Караджов до 11 февруари 2009 г. е бил управител и съдружник в “Перунстрой-2006” ООД. Другият съдружник е съпругата му Виолета Караджова. След това продал дела си на дъщеря си Димитрина Караджова-Маркова, съобщава „Правят свят” и допълва: До 17 февруари 2009 г. Караджов е действал и като едноличен търговец с “Карета-МК-Милчо Караджов”. След това продал на съпругата си фирмата, която била прекръстена на “Карета-МК-Милчо Караджов-Виолета Караджова”. Караджов имал дял и в “Ууд ленд” ООД, а във “Фрии Поинтс” ООД съсобственик е била дъщеря му Димитрина.
Като шеф на ВиК по това време той сключвал договори с изброените фирми, а конкретно от “Перунстрой 2006” общинското дружество почти всеки месец купувало стоки и услуги.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *