След оставката на зам. кмета Кр. Георгиев! Кметът на Дупница М. Чимев: Оставам с двама заместници, работата на Краси поемаме аз, Кр. Милев и О. Китанова

Община Дупница остава с двама заместник-кметове на този етап. Това е решението на кмета инж. Методи Чимев.

“На този етап няма да се назначава трети заместник. Оперативната работа в този ресор /б. р. на подалия оставка зам. кмет по евроинтеграция Красимир Георгиев/ поемам аз с двамата си заместници Крум Милев и Олга Китанова. Разбира се, че много съжалявам за Краси, позволявам си да го нарека на малко име, защото освен колеги сме и приятели. Но в крайна сметка здравето е най-важното за всеки, затова се съгласих да приема молбата му да напусне. Благодаря му официално за всеотдайната работа през всички тези години. Знам, че във всеки един момент, когато е нужен с опита си и знанията, веднага ще откликне да помогне. Най-важното сега е да се възстанови, а хора като него са винаги добре дошли навсякъде с високия си професионализъм и човечност”, заяви вчера инж. Чимев.

Както „Струма” вчера писа, след 8 г. като зам. кмет по евроинтеграция в община Дупница Красимир Георгиев подаде оставка. В мотивите си написал, че си тръгва по лични причини, имал здравословен проблем. В новата структура на община Дупница, одобрена от областния управител Виктор Янев, няма дирекция “Евроинтеграция”. Ще има само отдел, който ще е на подчинение на зам. кмета по икономическите дейности Олга Китанова.

След приключване на изборите през 2019 г. се заговори, че зам. кметът Кр. Георгиев иска да напусне поста, въпреки че изнесе голяма част от битката на ГЕРБ срещу БСП. Коментираше се още, че мястото му ще заеме бившият председател на ОбС в Дупница Емил Гущеров, който в момента е общински съветник от ГЕРБ.

Пред “Струма” Георгиев заяви по повод подадената оставка: “Осем години съм на този пост. Уморих се. Искам малко да си почина!”.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *