След отказа да му прехвърлят от АГ отделението 50 000 лв. д-р Митов се надява министерството да даде пари за PCR лаборатория

След отказа на общинските съветници в Перник да прехвърлят 50 000 лева от предвидените в бюджета за подпомагане на АГ отделението за PCR лабораторията директорът на МБАЛ “Рахила Ангелова” д-р Анатоли Митов ще разчита на здравното министерство и  на собствени средства.
Клиничната лаборатория за изследване на коронавирус вече направи първите си тестове в понеделник. Тествани са хора от персонала на болницата, а когато заработи редовно, тя ще може да изследва по 48 души постъпващи болни, на които задължително се правят изследвания за коронавируса, и на персонала, който ги е приел. След време и след решение на управителния съвет на здравното заведение тестове за Ковид-19 ще могат да се правят и от външни лица.
“Резултатите стават след 2-3 часа и се правят от специалист лаборант. Това ще доведе до бързина в лечението на болните от коварния вирус. Не съм загубил надежда. Очаквам финансиране от Министерството на здравеопазването, но ако и това не се случи, болницата ще финансира със собствени средства тази така нужна ни лаборатория”, заяви д-р Митов.
Той е категоричен, че за ремонт на едно крило от болницата, каквото е АГ отделението, са нужни 350 000 лв., а не 50 000.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *