Топ теми

След повече от година „локдаун” заради коронавируса община Разлог възобновява празничния календар

След повече от година без културни събития и всякакъв тип масови мероприятия Разлог възобновява празничния си календар и вече се готви за наближаващите традиционни събития. След дефилето на абитуриентите на 24 май малчуганите от общината също ще имат  своя първи юни. От местната администрация ще организират подобаващ празник за хлапетата с всички съпътстващи го спортни и развлекателни прояви.

Вече е започнала подготовка и за десетото юбилейно издание на националния фестивал за традиционни хора „На армане с тъпане“. Миналата година той се проведе под  формата на научна кръгла маса на тема „Надиграване или споделяне“. Хора също не липсваха, но на форума бяха поканени ограничен брой състави, които играха забрадени, а хватът бе с паламарки. Досега фестивалът е провеждан в един ден, но тази година заради юбилейното издание той ще се състои в рамките на два дни.  За събитието е определен последният уикенд на месец юни. Концерт на ансамбъл „Пирин“ ще даде началото на фестивала на  25 юни, а същинската програма и представянето на участниците ще бъде на 26 юни. 

За поредна година ще се проведе и международното колоездачно състезание „По пътя на римляните“. Традиционно събитието е съпътствано от демонстрации на местните детски клубни отбори по футбол, волейбол, таекуон-до и други.

Колоездачното състезание бе и едно от малкото, които не бяха отложени през пандемичната 2020 година.

Отлагането на почти всички мероприятия от  празничния календар на община Разлог спести доста средства, част от които бяха пренасочени към МБАЛ – Разлог за справяне с пандемията. Благодарение на спестените пари в лечебното заведение бе изградена нова PCR лаборатория, която  към днешна дата работи успешно, а на хората  от региона вече не им се налага да пътуват до областния център за PCR тест.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *