СЛЕД ПОЖАРА: Полиция влезе в завода за смет край Шишманци

Полиция влезе в завода за преработка на отпадъци край пловдивското село Шишманци. Заедно с прокуратурата ще се търсят данни за престъпления по служба, довели до поредния пожар, който буквално потопи в гъст, задушлив дим селото. Протестите на хората там не спират. Междувременно от Районна прокуратура-Пловдив съобщиха, че има замърсяване на въздуха в района на община Раковски, но по първоначални данни няма опасност за здравето на живущите в района.

Четвърти ден продължава потушаването на пожара в депото за отпадъци край завода в Шишманци. Екипи на пожарната продължават да обливат с вода огнищата и да насипват с пръст терена. На места натрупаните отпадъци са повече от 10 метра и на този етап не може да се прогнозира кога пожарът ще бъде напълно овладян.

Полицията и прокуратурата започнаха проверка на длъжностните лица, отговорни за работата на съоръжението, тъй като са подавани многократни сигнали от местното население, но досега не е взето отношение по тях.

И тази сутрин пред завода се събраха недоволни жители от съседните села, които настояват обгазяването да спре, предава Нова телевизия.

За петък е обявен протест срещу начина, по който работи завода за отпадъци. Очаква се да се съберат жители от четирите околни села.

Междувременно от Районна прокуратура-Пловдив съобщиха, че има замърсяване на въздуха след пожара в Шишманци.

„Анализът от замерването на чистота на въздуха от мобилната лаборатория на РИОСВ сочи, че има минимално завишаване на показателите на фини прахови частици във въздуха в района на община Раковски. По първоначални данни няма опасност за здравето на живущите в района”, съобщават от прокуратурата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *