След половин година локдаун разрешиха пазарите за промишлени стоки в община Разлог

След половин година пълен локдаун за търговците, предлагащи промишлени стоки по пазарите на територията на община Разлог, те вече имат зелена светлина за търговия. Със заповед от вчера кметът на общината инж. Красимир Герчев официално разреши да се възстанови търговската дейност на открито на пазарите за промишлени стоки и селскостопанска продукция. Те бяха забранени на 29 октомври миналата година заради втората вълна на коронавируса.

Заповедта на кмета влиза в сила от понеделник и пазарите вече ще могат да работят на пълен капацитет. Досега разрешение имаха само търговците, предлагащи плодове, зеленчуци, посевен и посадъчен материал и цветя. Те бяха пуснати официално от 19 април с цел да бъдат подпомогнати земеделските производители за реализиране на продукцията си и избягване на загуби за тях.

Търговците по пазарите обаче отчетоха голям спад на посещаемостта и респективно на продажбите. Те отдадоха това на все още бушуващия у хората страх от коварната болест и споделиха, че едва успяват за покрият разходите си.

Сега надеждите са подобряването на времето и повишаването на температурите да изкарат повече хора навън.
ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *