След пороите в София! Автомобилен състезател: Мине ли водата фаровете – викайте застраховател

Десетки автомобили пострадаха след поройния дъжд в София. Беше създадена дори фейсбук група за изгубени регистрационни номера.

Автомобилът е предназначен да се движи по сухи и мокри пътища, той не е амфибия, че да може да плува. Когато нивото на водата мине над нивото на фаровете, щетите на автомобила могат да са доста големи и скъпи, затова на първо място съветвам собствениците на автомобили незабавно да уведомят своя застраховател, каза в сутрешния блок на БНТ автомобилният състезател Румен Дунев, предаде новини.бг.

Автомобил с двигател за вътрешно горене, попадайки в студена вода, на първо място може да донесе щети по двигателя и по турбопроцесора, разказа Дунев.

Автомобили с автоматични скоростни кутии имат отдушници и когато водата влезе вътре в автоматичната скоростна кутия, дисковете, които са вътре в самата кутия, от водата се разпадат и кутията може да се унищожи.

Автомобили, в които aе влязла вода в самото купе, е хубаво да бъдат с отворени прозорци и сами да изсъхнат, тъй като съвременните автомобили използват изкуствени материи и може да се получи неприятна миризма, посъветва автомобилният състезател.

Инсталацията и всички букси, където е влязла водата, трябва незабавно да се напръскат с контактен спрей.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *