След преяждането по Коледа: Как да пречистим тялото си

Отрупаните трапези и празничната обстановка ни предразполагат да ядем повече от необходимото, въпреки съветите на специалистите. Много хора се водят от максимата, че веднъж е Коледа и прекаляват с хапването и пиенето. Преяждането носи не само дискомфорт, но също така може да бъде опасно.

Ако сте се поотпуснали на трапезата, вижте какво съветват диетолозите. Според тях през следващите дни е добре да заложите основно плодове и салати. Това ще помогне да се справите с тежестта и да си върнете добрата форма. 

Има няколко варианта: да минете само на плодове, като приемате един вид плод на прием през два часа, или само на сокове, като редувате зеленчукови и плодови през два часа. Можете също така през целия ден да бъдете на сокове и плодове, а за вечеря да похапнете салата и зеленчуци. Пийте повече вода преди или поне два часа след хранене. 

Пречистването ще бъде максимално ефективно ако за определен период от време се ограничите от месните продукти. Този период може да бъде 1 седмица, 1 месец или повече. Вслушайте се в нуждите на тялото си. Животинските протеини са нужни на организма ни, но по време на пречистването може да ги ограничим. Също така всеки ден или през ден може да правите интензивни кардио-тренировки, с които ще изгаряте мазнини и ще детоксикирате тялото си чрез активните изпотявания.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *