СЛЕД ПУБЛИКАЦИЯ НА „СТРУМА“: Бригада на „Биострой“ окоси буренясалия двор пред офиса на КЗД, откриха бебета таралежи

Буренясалият двор пред къщата, в която се намира офисът на Комисията за защита от дискриминация в Благоевград, бе перфектно почистен след публикация на в. „Струма“. Управителят на общинската фирма „Биострой“ Васил Бачев реагира светкавично, направи оглед на място и вчера сутринта изпрати бригада, която да окоси избуялите плевели и коприва. Служителите по чистотата намериха майка и бебета таралежи, които покриха с „одеяло“ от окосена трева.

„Изключително съм благодарен за бързата реакция и отзивчивост на управителя на „Биострой“ и на служителите, които за около 3 ч. почистиха двора. Сред тях познах и мой работник от Цигарената”, заяви вчера бившият директор на цигарената фабрика Димитър Димитров и бивш областен управител, който сега работи като представител на Комисията за защита от дискриминация.

След акцията по почистването се откриха обособени алеи за цветя, които при добро желание могат да бъдат засадени и дворът да се превърне в градинка.

„Действително мястото бе заприличало на джунгла и изпратих служители да го почистят. В момента за нас е „жега“, усилена работа за почистване на града. 14 бригади окосяват зелените площи и градинки в града и кварталите. Има места, които са окосени вече два-три пъти, тъй като дъждовете и топлината благоприятстват за бърз разстеж на тревите. Целият парк Бачиново е почистен, там ползвахме райдъри. Пуснахме в езерото и новата двойка черни лебеди от Холандия. Първия път, когато ги пуснахме, се оказа, че имат проблем с перата, заради което бяха прегледани от ветеринарен лекар. Сега всичко е наред и черните лебеди плават в езерото заедно с белите и патиците. Работят и водните колела, които са атракцията за децата”, заяви управителят на „Биострой“ Васил Бачев.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

 1. Немам думи

  Сега да отидат и да му окосят тревата и на вилата в Бодрост на този мързеливрц.
  Бачев, действай!

  Отговори
 2. възмутена гражданка

  НЯКЪДЕ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ СЕ ПОЧИСТВА,НЯКЪДЕ НИТО ВЕДНЪЖ ОТ ГОДИНИ НАРЕД.ДА ВИ НАПОМНЯ КВ.ЕЛЕНОВО ОКОЛО НОВИЯ ХРАНИТЕЛЕН МАГАЗИН РЕКОРД ,ОКОЛО БЛ.175,СЪЩО ТАКА И ПРИ МАГАЗИН ВЕРОС.ОТИДЕТЕ ЗА ДА СЕ УВЕРИТЕ И ДА ПОЧИСТИТЕ.И ТАМ ЖИВЕЯТ ХОРА И ОТГЛЕЖДАТ МАЛКИ ДЕЦА.

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *