След разследване прокурор обяви какво е причинило смъртта на Марадона

За Диего Марадона не са били полагани необходимите грижи и като цяло лекарите са проявили сериозна небрежност, предава Gong.bg.
Това е заключението на прокурора, който разследва причините за смъртта на легендата на световния футбол. Аржентинецът издъхна на 25 ноември от сърдечен арест. Дни по-рано той беше претърпял операция на мозъка, а след това се възстановяваше в къща край Буенос Айрес.

На мушката на разследващите е личният лекар на Диего – Леополдо Луке. Прокуратурата го обвинява, че не си е изпълнявал съвестно задълженията.

“Никой не се е грижел за пациента. Той не е бил наблюдаван често, каквото е изисквало неговото състояние. Марадона не е взимал необходимите за сърдечното му заболяване лекарства.

Без съмнение негов лекуващ доктор е бил Леополдо Луке. Той е трябвало да координира грижите, но всичко е било напълно неорганизирано. А в същото време пациентът сляпо му се е доверявал”, пише в становището на прокурора от район Сан Исидро.

След смъртта самият Луке заяви, че Марадона не е слушал никого и до последно е смесвал алкохол с лекарства. Медицинските сестри пък свидетелстват, че бившият футболист се карал с доктора, като дори веднъж го изгонил от къщата.  

“Да, Марадона е бил труден пациент, но е заслужавал да получава нужните грижи дори против волята си”, допълва прокурорът.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *