Лидерката на БСП – Бобов дол Е. Христова: Искаме местен човек за водач на депутатската листа, иначе няма да работим за изборите

Общинските организации на БСП в Бобов дол и Сапарева баня се готвят да дадат отпор на предложението на К. Нинова, която спусна за водач на депутатската листа за кюстендилска област никому неизвестния в района агроном от Враца Румен Георгиев. В сряда на областно събрание ще се реди листата окончателно.

Председателят на общинската структура на БСП в Бобов дол Елеонора Христова изригна, след като разбра, че на първа позиция в листата на 10-и МИР – Кюстендил е Румен Георгиев: “На областната конференция на БСП, на която присъства и К. Нинова, всички настояхме водачът на листата да е човек от областта, а не външен. Тя ни изненада неприятно с нейното решение. В сряда ще има събрание на областното ръководство на БСП и там представителите от всички организации ще излезем със становище, че искаме водачът да е от Кюстендилска област, иначе няма да работим по време на изборите”, категорична е Е. Христова.

Общинската организация в Бобов дол е издигнала за кандидат-депутати Елеонора Христова и д-р Първан Дангов.

Общинското ръководство на БСП в Сапарева баня пък са взели решение да не издигат кандидатура на външен човек. Те са издигнали за депутат бившия кмет на Сапарева баня Илчо Дамянов, който бе съветник на президента Георги Първанов. Той е баща на лидера на столетницата в курортния град Явор Дамянов. Другият номиниран е Гергана Кьосева, дъщеря на дългогодишната активистка на БСП и бивш общински съветник, медицинската сестра Мариана Адвокатска. Гергана Кьосева живее в София, където работи в логистична фирма.

Новият областен председател на БСП – Кюстендил Бойко Клечков не скри разочарованието си от решението водачът в листата на 10-и МИР – Кюстендил да не е от областния град. Клечков участва в консултациите за състава на РИК и преди тях коментира факта, че агрономът от Враца Румен Георгиев ще води червената листа в Кюстендил за предстоящите парламентарни избори.
„Това, че друг оглави БСП листата за област Кюстендил, е решение на централното ръководство. Известно ни е, че водачът е агроном и може би това е повлияло на взетото решениe. В област Кюстендил все пак се отглеждат много плодове“, опита се да обясни изненадващия ход на К. Нинова  председателят.
Бойко Клечков призна, че досегашният депутат, представител на Кюстендил, Валери Жаблянов не се е представил много добре, затова местните социалисти са доста резервирани към него. По думите му отлъчването на Валери Жаблянов от групата на БСП в НС е оказало негативно влияние върху цялата партия.
ЕКИП „СТРУМА”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *