СЛЕД СИГНАЛ ОТ ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ: ДНСК даде 20-дневен срок на община Разлог да извърши проверка за законността на строителството в квартал „Нов път”ДНСК даде 20-дневен срок на община Разлог да извърши проверка за законността на строителството в квартал „Нов път”

ДНСК даде 20-дневен срок на община Разлог да извърши проверка за законността на строителството в квартал „Нов път“ (ромската махала) в Разлог. Действията на дирекцията са на база подаден сигнал от учредения миналия месец инициативен комитет в Разлог, който поиска проверка и от кмета инж. Красимир Герчев при проведената с него среща в началото на юни.
От ДНСК са дали указания на градоначалника да назначи проверка по документи и на място и в 20-дневен срок да бъдат уведомени писмено всички засегнати страни за предприетите законосъобразни действия от страна на администрацията. Копие трябва да бъде изпратено още на МРРБ, ДНСК и РДНСК – Благоевград.
Контролът по изпълнение на дадените нареждания е възложен на началника на РДНСК – Благоевград.
Припомняме, че инициативният комитет поиска официално проверка на законността на редица сгради в ромския квартал още при проведената първа среща с градоначалника на 3 юни, като два дни преди това е входирано и писмено искане. В него се излагат данни за десетки сгради, построени и присъединени към електрическата, водопроводната и канализационната мрежа незаконно, като се сочи, че обектите не отговарят на законовата и подзаконовата нормативна рамка. Такава проверка бе поискана и дни след масовия бой в Разлог, преди учредяването на гражданското сдружение. Тогав дни по-късно от администрацията споделиха, че такава е стартирана, извършва се по документи и първоначалните данни не сочат фрапиращи нарушения. При срещата на трети юни повторно бе поискана проверка за незаконно строителство, в която да участват и представители на ВиК и ЧЕЗ, за да се установят и евентуални незаконни присъединявания. Поискано бе и публично оповестяване на резултатите от проверката с конкретни цифри и данни.
ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *