След скайп връзка собственикът на цеха с нарколаборатория в Крайници Владимир Маргин остава в ареста

Окръжният съд в Кюстендил остави в ареста 43-годишния Владимир Маргин от Сапарева баня, обвинен за държане на марихуана с цел разпространение и за изградено съоръжение за производство на наркотични вещества. Мярката за неотклонение „задържане под стража” бе взета по скайп връзка. Маргин остана в арестантската си килия.

Досъдебното производство започна на 03.06.2020 година, като наркотичните вещества и оборудването бяха открити при специализирана полицейска операция в цех за интериорни врати в бившия стопански двор в село Крайници, община Дупница. Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, като към Владимир Маргин са повдигнати обвинения за държане на високорискови наркотични вещества – коноп /канабис, марихуана/, с цел разпространение, а именно 27 броя стъклени буркани и 4 стъклени колби, всички съдържащи суха, зелена листна маса – канабис, както и е изградил съоръжения за производство на наркотични вещества /обособена стая в производствено хале с предназначения за сушилня, с автоматична овлажнителна система и обособена стая в скрито помещение с изградено съоръжение с електронна хидропонна система/.

Срещу задържания прокуратурата повдига и още едно обвинение – за откритата оранжерия с изградена електронна хидропонна система, с която е отглеждал високорискови наркотични вещества – 33  растения от рода на конопа /марихуана/, в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.

За тези престъпления законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 12 години и глоба от 20 000 до 100 000 лв., както и „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лв.

Обвиняемият и защитата му пледираха за по-лека мярка за неотклонение, за да може той да продължи да ръководи бизнеса си, с който осигурява работни места, и да се грижи за малолетното си дете.

„Налице е обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на посочените престъпления и че има опасност да извърши друго престъпление. Това е обусловено от изключително високата обществена опасност на деянието и от спецификата на извършването му”, заяви председателят на съдебния състав съдия Ваня Богоева.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което на Маргин бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, подлежи на обжалване и протестиране пред САС в 3-дневен срок.

Както „Струма” писа, Владимир Маргин, който е бивш вратар на „Германея” и е бил 15 г. на гурбет в Англия, бе арестуван след акция на полицията в цеха му, а 7-те му работници бяха освободени да се приберат по домовете си след приключване на обиските в предприятието.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *