Топ теми

След скандала с незаконното пребиваване в дома в кв. „Струмско” на д-р Е. Дюлгерова! Махнаха Милена Донева от шефския пост на Комплекса за социални услуги за стари хора заради липса на образователен ценз

Шефката на Комплекса за социални услуги за стари хора към бюджетно звено „Заведения за социални услуги” в община Благоевград Милена Донева вчера получи заповед за прекратяване на служебните й правоотношения и от понеделник се освобождава от поста заради липса на образователен ценз. Тя е икономист, в общината дойде през 2014 г. от финансовия сектор и със заповед на тогавашния кмет Ат. Камбитов оглави комплекс от три социални звена – Дом за стари хора в кв. „Струмско“, Център за временно настаняване на ул. „Хайдукови“ и центровете за настаняване от семеен тип.

През юни общинското ръководство стартира дисциплинарно производство срещу М. Донева заради незаконното пребиваване на шефката на ТЕЛК І в МБАЛ – Благоевград д-р Елена Дюлгерова-Мелинова в стаята на родителите й в старческия дом в кв. „Струмско“ в продължение на 4 г. Това „лъсна“ след пожар в стая на третия етаж, на който е живяла с родителите си и лекарката. Проверката на общината и поисканите обяснения от всички, отговорни за прецедента, установи, че ръководителката на комплекса е знаела, но няма писмен документ, доказващ, че е взела мерки или че е уведомила по веригата началниците си, включително и новия кметски екип, встъпил в длъжност миналата есен.

Елена Дюлгерова

Скоро след дадените обяснения Донева излезе в болнични и вчера се върна на работа. Явно кметското ръководство е преценило, че несъответствието в длъжностната характеристика е достатъчно основание за прекратяване на договора на Донева.

Зам. кметът по хуманитарните дейности на общината Василиса Павлова информира, че на овакантеното началническо място няма да се назначава нов човек, тъй като социалните услуги имат преки ръководители и  нужда от още един шеф няма.

В. Павлова

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

3 Коментара

  1. поручик Ржевский

   “Госпожа “кметицата” сапунисва циц@та…”, да я еВа!

   Отговор
 1. чичо Скрудж

  Ами съдете този, който я е назначил без ценз да върне от джоба си неправомерно платените и заплати!

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *