След скандала с новородените лъвчета: Футболният помощник-съдия Н. Бачев назначен за организатор в благоевградския зоопарк, длъжност „управител“ вече няма, д-р Попниколов ще изпълнява функциите на ветеринар

Футболният помощник-съдия Николай Бачев е назначен на длъжност „организатор“ в благоевградския зоопарк и задълженията му са да решава възникващи проблеми, да контролира гледачите и да се грижи за храната и здравословното състояние на животните. Длъжността му не дублира отговорностите на управителя на общинското дружество д-р Крум Попниколов, изрично посочиха от общината в отговор на въпрос на „Струма“, като уточниха, че в новото щатно разписание длъжност „управител“ няма, а д-р Попниколов ще изпълнява функциите си на ветеринарен лекар.

Новоназначеният организатор Н. Бачев е 37-годишен, той бе в листата за общински съветници на БСП на последните избори, завършил е Колежа по туризъм в Благоевград.

Състоянието на двете новородени лъвчета, които миналата седмица бяха изведени от клетката на лъвовете в критично състояние, след като майката не проявяваше родителски инстинкт, е стабилно. Ежедневна връзка за състоянието им с управителя на ветеринарната клиника в София, в която те бяха настанени за временно отглеждане, поддържа зам. кметът по сигурността на общината Любен Милев.

Всеки ден престой на бебетата лъвчета в столицата струва на общината по 100 лв., тъй като договорът с въпросната клиника се оказа изтекъл и неподновен.

Когато се разбра, че лъвът и лъвицата в зоопарка имат поколение, но в клетката няма условия те да растат в безопасна среда, бизнесмен от чужбина, пожелал анонимност, изрази готовност да финансира разширяването и обновяването й и мнозина декларираха готовност да подпомогнат финансово отглеждането на бебетата лъвчета. До момента обаче по дарителската сметка, обявена от общината за набиране на средства за нова клетка за лъвовете, пари  не са постъпили, съобщиха от кметството.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *