След спечелена поръчка в Благоевград за над 1 млн. лв. „Галчев Инженеринг” ЕООД наддава за ремонта на улици в Банско за над 2 млн. лв.

Три фирми са подали документи за участие в процедурата за избор на изпълнител за обществената поръчка за ремонт на ул. „Глазне, която е с предмет „Изграждане на част от улица „Глазне“ от о.т. 827 до о.т. 1050 с дължина от 533,66 м – гр. Банско, община Банско“ и е на стойност 891 613,33 лева без ДДС, или 1 069 936 лева с ДДС.

Комисията по избор на изпълнител вече е провела първото си заседание и е отворила техническите предложения на участниците. Без пропуски в документацията са гоцеделчевската фирма БКС ЕООД на Руен Кирев и „Галчев Инженеринг“ ЕООД, представлявана от Марияна Галчева. Несъответствия с изискванията по обществената поръчка комисията е установила в документацията на третия участник – АВОН-5 на банския бизнесмен Георги Бенин. На фирмата е даден петдневен срок да представи липсващите документи и да коригира пропуските си, след което предстои отваряне на ценовите предложения. 

Двама са участниците по другата обществена поръчка на община Банско, която е за цялостен ремонт на централни улици в града. Обществената поръчка е с предмет “Архитектурно-художествено и ландшафтно оформление, с реконструкция на техническата инфраструктура на ул. „Пирин” в частта между ул. „Отец Паисий” и ул. „Христо Матов”, централен градски площад „Възраждане” и част от ул. „Никола Й. Вапцаров” – гр. Банско и изграждане на вoдопровод и разделна канализация по ул. „Пирин“ – гр. Банско в участъка от ул. „Отец Паисий“ до ул. „Глазне“  – първи етап: от ул. „Отец Паисий” до ул. „П.Р. Славейков”, и е на стойност 1 093 026,66 лева без ДДС, или 1 311 632 лева с ДДС. За нея отново ще се бори „Галчев Инженеринг” ЕООД, а другият участник е местната фирма ВИП- 2004 ЕООД на Константин Обецанов

Първият етап по поръчката включва изпълнението на строително-монтажните работи  на улица „Пирин”, обособен в участъка между улица „Отец Паисий” и улица „П. Р. Славейков”, с дължина приблизително 210 м. Основна цел е да се реконструира подземна водоснабдителна и канализационна мрежа, да се създаде транспортно успокоена зона за пешеходно движение и транспортно обслужване на прилежащите търговски обекти и да се изгради кабелен колектор за високо напрежение и улично осветление на ул.“Пирин“. Срокът, предвиден за изпълнение, е 150 календарни дни.

Комисията вече е отворила на свое заседание техническите предложения на участниците, но резултатите от проверката все още не са обявени.

Припомняме, че община Банско получи солидна подкрепа от правителството за ремонт на улици. Преди нова година на курортната община бяха отпуснати 6.9 млн. лева, които средства ще отидат за довършване на ул. Глазне и за реконструкция на улиците „Пирин” и „Тодор Каблешков”. Сумата включва и ремонт на две улици в Добринище, както и на улици в другите населени места на общината. Малко след нова година курортната община получи още една финансова инжекция от 1.4 млн. лева за укрепване на коритото на река Глазне.

Преди дни фирма „Галчев Инженеринг” ЕООД спечели в обединение с „ВИП Трейденд Билд” ЕООД на Николай Динков-Нинджата поръчката за ремонт на ВиК мрежата на 2 улици в Благоевград на стойност 1 млн. лв.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *