HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

СЛЕД СПОРАЗУМЕНИЕ! Ил. Магов-Магата влиза за втори път в затвора за кражба, съучастникът му с условна присъда

За втори път Илия Магов, известен с прякора Магата, от гоцеделчевското село Мосомище влиза в затвора. Районен съд – Разлог го осъди на една година и осем месеца затвор за кражба от вендинг автомат, извършена в Банско, и то в едногодишния срок след изтърпяване на друга ефективна присъда, също за кражба. Съучастникът му в деянието – 21-годишният Димитър Григоров, пък получи шестмесечна условна присъда с тригодишен изпитателен срок. Наказанията им бяха смекчени заради признаване на вината и  решаване на делото със споразумение.

Илия Магов и Димитър Григоров бяха изправени на подсъдимата скамейка, след като бяха разобличени за кражбата на монетник и метална каса от автомат за топли напитки в Банско. След като разбили автомата, двамата успели да отмъкнат монетника, който е  на стойност 262.00 лева, металната каса, на стойност 23.00 лева, и намиращите се в тях пари, на стойност около 350.00 лева, като стойността на нанесената щета възлиза на 635.00 лева.

Двамата бяха заловени при съвместна акция на полицейските служители от районните управления в Гоце Делчев и Банско след кражбата в зимния курорт и след поредица от регистрирани случаи на разбити автомати за кафе на територията на гърменски и сатовчански села.

В хода на разследването бе направен обиск на дома на Илия Магов-Магата в родното му село Мосомище. При него бяха  открити и иззети нерегистриран по надлежния ред газов пистолет с 4 патрона за него, два патрона за огнестрелно оръжие, музикален смесителен пулт, диждей пулт, музикален аудиодек и осветително тяло от типа “светлоефект”. В прилежаща към къщата му постройка бяха намерени  и иззети още около 4,86 кг канабис, сак с части от монетници, каси и монетни механизми от кафе-автомати, както и инструменти за взломяването им.

За част от намерените монетници и каси стана ясно, че са от  разбити дни преди кражбата в Банско машини в сатовчанските села Слащен и Вълкосел и в общинския център Гърмен. Установяваше се съпричастността на двамата подсъдими и за разбит хранителен магазин в село Долно Дряново, както и за още ред други кражби.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *