След странен сън! Собственик на фитнес започва изграждането на черква

Собственикът на фитнес зала в Дупница Юли Кишкин стартира инициатива за строеж на храм в най-големия квартал в града – жк „Бистрица“, след странен сън. Той вече събра над 200 подписа.

Пред репортер на „Струма“ Ю. Кишкин разказа: „Насън ми беше казано, че трябва да се изгради черква в най-големия квартал в Дупница, където живеят около 10 000 души. Черквата да е в центъра на комплекса. Събудих се и се замислих върху това, което ми беше заръчано насън, как ще го осъществя. Жителите на квартала застаряват и имат нужда от храм в близост, а не да пътуват до центъра, където е храм „Св. Георги“. Съдбата случайно ме срещна с Белоградчишкия епископ – Негово Преосвещенство Поликарп, на една служба в храма „Св. Георги “ в центъра на Дупница. Споделих с него идеята си и той ми даде картбланш, като обеща помощ от Светия синод, но за целта трябва да се събере подписка от живущите в квартала и той да я представи пред синода. Само за един час събрах над 200 подписа в подкрепа на идеята. Много мои приятели обещаха да дарят каквото могат – кой ще измаже с хоросан без пари, кой да дари дограмата… От общината обещаха да отредят терен за храма, който ще е малко по-голям от параклис”, разказа собственикът на фитнес зала в жк „Бистрица“ Юли Кишкин, който е ревностен християнин.

Както „Струма“ писа, идея за изграждане на храм в жк „Бистрица“ имаше и екскметът на Дупница д-р Първан Дангов. Общинският съветник от СДС, тогава строителен техник, Стоян Шушков изработи идеен проект на храма, но свърши мандатът на д-р П. Дангов и идеята не се осъществи.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. ж.к.,,Бистрица'' бл. 65 ет. 5

    Църквата на Иисус не са сградите,а хората,които вярват в НЕГО!!! Вместо да се кланяте на издялани и нарисувани образи, четете и тълкувайте Библията- 1.Аз съм Господ, Бог твой; да нямаш други богове освен Мене.2. Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *