Консулите на две държави дойдоха в Сандански заради арести! 37-годишен черногорец, строителен предприемач, се изрепчи на ченгетата, прибраха го в килия с приятелите му македонци

Подпийнал 37-годишен черногорец, строителен предприемач, се изрепчи на сандански полицаи и прекара миналата нощ в ареста. Александър Лакич бил в Сандански при своя стар приятел Горан, който има пекарна за тестени изделия до поликлиниката. В сряда Александър бил на баничарницата около 22.00 ч., с приятеля му, в добро настроение, пуснали  по-силна музика и това провокирало дежурната нощна смяна да им направи забележка. Александър дори танцувал на улицата пред баничарницата, малко по-късно той се качил на луксозния си джип „Порше Кайен” и потеглил към хотела, в който бил отседнал и където го чакали съпругата му и двете им деца. Няколко неадекватни движения на черното „Порше” привлекли обаче вниманието на полицаите и  го спрели за проверка. Дрегерът отчел 0.92 промила алкохол. Тогава полицаите поискали от Александър Лакич свидетелството му за управление, при което черногорецът се афектирал и започнал да ги псува, че умишлено се заяждат с него. Според думите  на чужденеца той е бил повален на земята от полицаите и душен около 5 минути за шията. Малко странно, но през това време  той успял да се обади на Горан за полицейската акция и македонецът  пристигнал на място с двамата си синове, на 17 и 19 г. Започнали да се разправят с полицаите, които искали да арестуват Александър. Заради непристойното си поведение към органите на реда и четиримата мъже били задържани в полицейския арест за 24 часа.

По-късно стана ясно, че Александър е диабетик и е на инсулин, около обяд вчера започнало да му става лошо в ареста, съхнела му устата и не можел да преглъща. След като са му направени медицински изследвания, станало ясно, че кръвната захар на мъжа била двойно увеличена.

Александър бил категоричен, че задържането му е неправомерно  и нямало да остави нещата така, а ще си търси правата докрай.

Луксозното „Порше Кайен“ на черногореца вчера още бе пред полицията в Сандански. Предвид резултата от алкохолната проба  Лакич  подлежи на административно наказание, отнемане на книжка за 6 месеца и парична глоба.

По случая е образувано досъдебно производство.

В късния следобед вчера в Сандански пристигнаха и консулите на Северна Македония и Черна гора, за да се осведомят за проблема със задържаните свои граждани.

Луксозното “Порше” на черногореца вчера бе пред полицията в Сандански

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *