След трагедията в дома на медицинска сестра! Има ли възмездие за бабата, хвърлила новороденото си внуче през терасата, и за майката, напъхала бебето в тоалетната чиния

Пернишкият окръжен съд наложи наказания на 22-годишната Симона Иванова и на майка й Ваня Тодорова за това, че изхвърлиха новороденото бебе на дъщерята през тераса от 7 етаж в Перник. Магистратите осъдиха на 18 години затвор бабата. Тодорова ще изтърпи наказанието си при първоначален строг режим. Майката Симона пък ще лежи зад решетките 2 години.

Трагедията потресе Перник на 13 август вечерта през 2017 г. Пред разследващите Симона разкрила ужасяващата история. Тя родила бебето в тоалетната. Казала, че то мърда, но не плаче, и извикала майка си да почисти. Бабата на новороденото Ваня Тодорова отишла в банята, извадила бебето от тоалетната чиния и го сложила в кутия от кетчуп. След това го отнесла на терасата, огледала се и го изхвърлила през прозореца.

Трупчето на детето видял съсед от блока. То лежало голо в тревните площи между блокове 4 и 5 на квартал „Тева“. След аутопсията на трупа станало ясно, че бебето е родено живо. То е починало вследствие на тежка черепно-мозъчна травма, счупен гръден прешлен, фрактури на краката и множество вътрешно наранявания.

Ваня Тодорова е работила като медицинска сестра в София. Симона пък е асоциална и с леко изоставане според съдебномедицинската експертиза. Затова наказанието за Тодорова, наложено от Пернишкия окръжен съд, е 18 години, а на Симона – само 2 години.

Присъдите са обжалвани пред Софийския апелативен съд.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *