След трагичното начало „Славата“ прибягна до късна селекция на пожар с младоци от Лаута и Овча купел

След трагичното начало на настоящата кампания във Втора лига отличникът от миналия сезон с историческото 6-о място „Струмска слава“ прибягна до късна селекция на пожар с младоци от „Локомотив“ /Пд/ и „Славия“. Трите поредни загуби принудиха наставника Владимир Димитров-Капело да рискува с привличането на родения през 2000 г. смърф Октай Юсеин и с две лета по-големия ляв бек Димитър Буров. От Лаута в Радомир акостира най-точният стрелец в отминалото първенство на елитната група до 19 г., който вкара 22 попадения за пловдивското „Юве“, направи и дебют в мъжкия състав предната есен срещу „Черно море“. Това лято нападателят подписа първи професионален договор под тепетата, откъдето го дадоха под наем на „Славата“, за да натрупа повече игрови опит.

Със статут на свободен агент пристига Буров, чийто контракт с най-стария столичен клуб изтече през юни. За последно бранителят беше преотстъпен на ЦСКА 1948 и навъртя 16 мача за червените, 15 от които в титулярния състав. По време на престоя си на Овча купел има на сметката си десетина мача за представителния отбор на белите. Кариерата си стартира в ДЮШ на „Левски“.

Двете нови попълнения влязоха в групата за днешното домакинство срещу „Кариана“ и почти сигурно ще запишат участие в двубоя, който хората на Капело са длъжни да вземат и да се отлепят от дъното. Ерденци обаче не познават вкуса на поражението в настоящия шампионат, а 7-те спечелени точки дотук им отреждат място в топ 3 на класирането, което трябва да е червен семафор за съперниците им.

ТОНИ КИРИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *