След фаталния инцидент с 16-г. Людмил: Главният архитект на “Триадица” хвърля оставка

“Главният архитект на район „Триадица“ ще подаде оставка”. Това съобщи кметът на района Димитър Божилов на пресконференция във връзка с трагичния инцидент на бул. “Акад. Иван Евстатиев Гешов”, при който 16-годишно момче загина от токов удар.

По думите му има списък с 23 търговски обекта на територията на района. От тях 11 дори не са били налични към момента на проверките. Други шест пък били с неточни координати. На още толкова са съставени констативни актове. 

От пресконференция на кмета на София Йорданка Фандъкова вчера стана ясно, че павилионът в двора на болница “Св. Иван Рилски” е получил електрозахранване на база служебна бележка, подписана със запетая от главния архитект на район “Триадица”. В същото време преместваемият обект не е имал документ за въвеждане в експлоатация. Точно този документ обаче е част от условията за сключване на договор за подаване на напрежение от ЧЕЗ. Оттам пък уточниха, че е не са контролен орган, който да следи за законното разполагане на преместваемите обекти, предава “24 часа”.

“Тази бележка е била издадена и подписана, когато главният архитект на общината не е бил на работа. Кой я е подписал, каква е връзката и каква е съпричастността към този документ ще констатират разследващите органи. Главният архитект заяви, че ще напусне района с цел разясняване на фактите като морална и човешка постъпка”, каза Божилов.

“Той твърди, че не го е подписал, но като човешки акт е готов да се оттегли”, добави районният кмет за оттеглянето на арх. Иван Шишков.

Той заема длъжността от 2008 г. насам. “Тези обекти са разположени там през 90-те години. Факт е, че има някакви съмнения по отношения на тяхната законообразност, но е важно да се разкрие истината. С встъпването ми в длъжност поисках от началниците на отдели какви преписки се движат. Проверих внимателно и тази преписка не фигурираше там”, каза още той. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

 1. Hoqta za struma

  Struma kenef eftin jalt porachkov

  Dnes nqma li da serete kak na nqkoi selqk mu se e rodilo dete ili kak drug selqk e vzel diploma

  Ili nqkoq selqnka kak se iztakva kolko e golqma rabota
  Ili dneska ste tajni nqma koi da dade 10lv da serete mirizlivi laina

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *