След цяла нощ купон брат и сестра буйстваха в спешното в Благоевград, нахвърлиха се върху медиците, укротиха ги охранители

След купон в дискотека брат и сестра буйстваха вчера сутринта в спешно отделение на благоевградска болница. Агресивните младежи са укротени от охранители.

Инцидентът стана навръх националния празник – Деня на Съединението. Малко след 07,00 часа в отделението пристигнали със собствен превоз 23-годишна благоевградчанка, придружавана от своя брат и майката. Те съобщили, че момичето не се чувства добре, през нощта била в увеселително заведение, заедно с нея на партито бил и 20-годишният й брат.

Само минути след приема помежду им възникнал скандал, по време на даване на данните за регистрация изведнъж братът се нахвърлил агресивно върху сестра си, защото тя отказвала да бъде консултирана. Младият мъж започнал да буйства и настоявал сестра му да се прегледа, като насочил напрежението и разправията помежду им към медиците. Дежурният екип начело с д-р Орцева и още три медицински сестри реагирали светкавично на създалата се ситуация и подали сигнал чрез паник-бутона. На място пристигнали служители от охранителната фирма, при появата им девойката, която по същото време била излязла в коридора, хукнала да бяга. Скандалът е потушен от охранителите.

За инцидента е информиран управителят на охранителната фирма „Е&O секюрити“ Емил Георгиев, който поясни, че в конкретния случай е предотвратено посегателство върху дежурните медици, няма нанесени материални щети в отделението.

„Всяка седмица реагираме на сигнали за буйстващи пациенти, това са най-често лица, употребили алкохол, опиатни вещества или психичноболни”, поясни управителят. Той допълни, че са взети мерки за сигурността на дежурните екипи, спешно отделение е под постоянно видеонаблюдение, поставени са пет камери, 24 часа се наблюдава работният процес.

Ето какво поясни управителят Е. Георгиев: „Осигурено е видеонаблюдение на входа на отделението, коридорите и пред шокова зала и манипулационната. Наблюдват се и всички автомобили, които влизат на паркинга пред спешно отделение, така сигурността на спешните медици и останалия персонал е гарантирана с тройна защита – паник-бутон, видеонаблюдение и физическа охрана, която е въведена от 8 години – заяви Е. Георгиев и допълни: Отделенията със стационар /лежащо болни/ също са с монтиран паник-бутон, най-рискови са спешното и детско отделение, където често имаме сигнали от майки от ромски произход. В спешно отделение често екипите оказват помощ на пострадали при сбивания, c пcиxични заболявания и нервни кризи, ето защо се налага защита на дежурните медици, ще предприемем още по-стриктни мерки за сигурността”, заяви той.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *