HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

След 10 мин. обсъждане тениската с лика на Путин на д-р Д. Недин му удължиха договора за болничен шеф

Общинските съветници в Дупница удължиха договора за управление на общинската болница на доц. Димитър Недин до назначаването на нов шеф. На заседанието вчера 10 минути бяха отделени само за стайлинга на доц. Недин, който напоследък идва на работа с тениска с образа на руския президент Путин. Това е подразнило някои общински съветници, които отделиха “подобаващо” внимание на тениската с Путин в момент, в който за пореден път се разискваше състоянието на закъсалото здравно заведение.

Председателят на ОбС Емил Гущеров заяви пред колегите си: “Управителят на общинската болница в Дупница се разхожда с тениска с образ на Путин, вместо да запретне ръкави и да работи. Обикаля политически централи, където получава съвети как да  ръководи болницата, вместо да обърне внимание на финансовото състояние на заведението. Навсякъде управителят тръби, че ГЕРБ в Дупница иска да закрие болницата. Няма такова нещо. Трябва да се работи, а не само да се говори. До момента няма реални действия за подобряване на състоянието на общинската болница”, разкритикува Емил Гущеров.

След него по темата се изказа финансовият директор на частната болница в града и общински съветник от ОДБ в местния парламент Костадин Костадинов, който побърза да каже, че Комисията за конфликт на интереси е излязла със становище, че К. Костадинов и Матей Попниколов не са в конфликт на интереси, когато се изказват или участват в гласуване, свързано с общинската болница.

Ето какво каза още той по време на заседанието на ОбС: “Аз обвинявам д-р Йордан Никулчин в конфликт на интереси. Той е общински съветник от ГЕРБ и получава 300 лв. над заплатата си като хирург. Като зам. управител на болницата е в конфликт на интереси. Ще сезирам комисията да го провери”, заяви Костадинов и продължи: “За пореден път казвам, че в общинската болница работят търтеи и крадци. Нали лекарският съвет в болницата щеше да изпрати докладна записка срещу мен в ОбС, заради изказванията ми, че в болницата работят търтеи. В лекарския съвет са крадци и наглеци. Доц. Недин обеща на заседание на икономическата комисия да прекрати гражданските договори на д-р Вл. Миков и на д-р Борко Исаков, след това се отметна от думите си. Увеличението на лимита на общинската болница не е извоювано от депутата Ивайло Канстантинов, както се твърди и му се благодари. От Надзорния съвет на НЗОК отпуснаха над 6 млн. лв., с които да се изпратят надлимитните средства, заработени от болниците. Поради този факт общинската болница получи над 20 000 лв. над одобрения месечен лимит от 230 000 лв. Може Константинов да е говорил с представител на НЗОК малко повече пари да се отпуснат на болницата, но не той е уредил парите. За състоянието на общинската болница в Дупница е виновна БСП, която дълги години закриляше д-р Л. Таушански. Сега доцентът ходи при тях на консултации”, обяви още Костадинов.

След изказването му д-р Крум Бонев, общински съветник от ЕНП, призова да не се политизират проблемите на общинската болница. “Болницата има лек повей на подобрение. Нека спрем да политизираме нещата. Болницата не трябва да е политически проблем на дадена партия”, заяви той.

Общинският съветник от ГЕРБ и бивш шеф на Здравната каса в Кюстендил М. Попниколов подкрепи колегата си Кр. Бонев и заяви: “Не трябва да се политизира състоянието на болницата. Като шеф на Здравната каса бях привикан една вечер в офис, намиращ се срещу Спортната зала в Дупница, да давам обяснения за високите глоби на общинската болница”, заяви Попниколов, но не пожела да назове кой го е викал на разговор, въпреки подсказването от К. Костадинов, че е викан в БСП.

Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев се намеси и политическите изказвания спряха: “В момента обсъждаме управителя на болницата, който не присъства тук. Важното е гражданите на общината да знаят, че ръководството стои зад общинската болница в Дупница!”, каза той.

Станислав Павлов от БСП заяви: “Някои политици градят имидж на гърба на болницата. Малки партии настройват гражданите срещу утвърдена партия като БСП. За състоянието на болницата е виновен управителят, който се назначава от ОбС. Сърбаме попарата от назначен управител, който в момента е подсъдим”, заяви Павлов.

След близо едночасови изказвания общинските съветници гласуваха доц. Д. Недин да остане на поста до назначаването на друг управител на болницата.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *