След 12 г. в Америка Бл. Попова от Дупница: Първата работа, която започнах в Ню Йорк, беше като хостеса, сега имам свой ресторант, но мечтая да се върна

80-годишната Благородка Попова от Дупница тези дни е най-щастливата баба в града. От Ню Йорк на гости долетяха   внучката й Благовеста и съпругът й американец Джеремая Харис. Тримата бяха седнали в заведение в центъра на Дупница да похапнат и да си поговорят за нещата, които са се случили след предишното им гостуване преди около година. Баба Благородка със сълзи от радост в очите прегръщаше внучката си, целуваше я и й се радваше. Отделяше внимание и на зетя от Ню Йорк, който поздравяваше на български всеки клиент, прекрачил прага на ресторанта.

“Бях на 27 години, когато през 2007 г. заминах за Америка да си търся късмета и по-добър живот. Започнах работа като хостеса в ресторант. Сега съм собственик на ресторант”, започна да разказва внучката Благовеста Попова и допълни: „С Джеремая имаме 4 деца, три негови от предишен брак и моят син. Справяме се добре. Той има фирма за производство на алкохол. Произвежда уиски, водка… но все още не се е осмелил да произведе българска ракия. Той харесва и обича Дупница. Готов е да остане да живее тук. Харесват му хората,  защото са откровени. В Америка всички са усмихнати, но зад тази усмивка в повечето случаи се крие лицемерие. Харесва му и природата. Той много иска да живеем в Дупница. Аз също, но се налага да се върнем в Ню Йорк. Имам син на 16 години, който учи там и е пълен отличник. Заведох го в Америка, когато беше на три години. За две седмици научи английски. Досега е взел 28 подготвителни изпита за висше училище. Ще го приемат и за една година ще вземе висше образование. Когато започна 8 клас, учителката му ме извика и ми каза, че е изкарал теста и може веднага да го запише в 9 клас. Аз се съгласих естествено. След време ще се върнем в Дупница и ще отворим ресторант, това е мечтата ми и ще я сбъдна”, категорична е Благовеста Попова.

Съпругът й разбра за какво говори тя и на развален български заяви: “Обичам Дупница, искам аз да живея тук”.

След няколко дни семейството се връща отново в Ню Йорк с надеждата след години да се върнат в Дупница и да заживеят тук постоянно.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *