След 12 г. гурбет в Италия и Англия Сл. Дункин се прибра в родното си село, седна в кметския стол, зарина се в работа и започна да търпи критики

След 12 години работа в чужбина 41-годишният Славчо Дункин беше избран за кмет на родното си село Червен брег, община Дупница, и още в първите дни след като даде клетва да служи на хората от селото, се залови сериозно за работа.

Вчера репортер на “Струма” го откри заедно с няколко работници да почиства парка в центъра на селото.

“Дванадесет години живях в чужбина, 4 в Италия и 8 в Англия. Върнах се в родното ми село миналата година и бях издигнат за кмет от ГЕРБ. След като получих доверието на хората от селото, ще направя всичко възможно то да стане чисто и кокетно. Паркът, който е с алея, шадраван и чешма, не е почистван от 30 години, но ще го направя място за отдих на млади и стари”, заяви Славчо Дункин и допълни: „Собственик съм на строителна фирма и разполагам с техника. С мое камионче и с работници, на които плащат мои приятели бизнесмени, почистваме парка. От общината има само един човек назначен. Всичко се извършва с финансовата подкрепа на приятели. Те плащат по 30 лв. надница на мъжете, които чистят. В събота и неделя ще се съберем около 40 души да изчистим двора на храма и гробищния парк. Някои ме критикуват, че паркът не е най-належащата работа в селото, но все отнякъде трябва да се тръгне. С моя машина почистих всички улици в селото. Искам Червен брег да стане красиво село. Като влезеш в него, да ти е драго да гледаш чисти и подредени улици и дворове. Има много работа за кмета на селото… Ще търся инвеститори за рушащото се училище. От него може да стане пансион за туристи, които посещават Сапарева баня. Имам желание да облагородя стадиона. Аз съм бивш футболист на юношеския отбор на ФК “Марек”. Помислил съм и за възрастните хора. За тях ще направя пенсионерски клуб в центъра не селото, до парка”, заяви намеренията си новоизбраният кмет на Червен брег.

Славчо Дункин е семеен и има едно момче. След месец очаква да му се роди момиченце. Мечтае семейството му да живее в село Червен брег постоянно.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *