След 20 г. гурбет в Италия семейство се прибра в Бистрица, съдбата ги дари с дъщеричка на родна земя

Младо семейство от дупнишкото село Бистрица се завърна окончателно от гурбет и се сдоби с дъщеричка на родна земя. С фойерверки Николай Караколев посрещна в дома си любимата му Мария Калъпчийска с малката им дъщеричка, която се роди преди дни в благоевградска болница. Момиченцето е кръстено Никол. Тя се роди с размери на манекенка – дължина 50 см и тегло 3 кг.

Най-щастлив в семейството е 6-годишният батко Васко. Той с нетърпение отиде на изписването на сестричката му от родилното отделение.

Щастливият татко организира атракция с фойерверки при изписването на дъщеря му. Той събра приятели и роднини на трапеза. Купонът започна в събота около обяд и приключи вчера сутринта.

Николай Караколев от 20 г. живее и работи в Италия. Преди 10 г. се срещат там с Мария и оттогава заживяват заедно. Докато  са на гурбет, се ражда Васко, който много искал да си има сестричка, за да има с кого да си играе.

Николай Караколев пред “Струма” още преди няколко месеца сподели, че вече иска да се приберат. “Искам вече да се върна в Бистрица и да заживеем с Мария в бащината ми къща. Стига толкова хамалогия по строежите. Искам децата ми да отраснат в България и да познават родната история. Селото ни е прекрасно, сред хубава природа, чист въздух… какво повече му трябва на човек. Работих яко, но не забогатях. Време е да се отдадем с Мария на децата ни. Тя работеше като чистачка. Събрахме някой лев, за да си отгледаме децата спокойно. И в България има работа в строителството, стига да не те мързи”, каза тогава Караколев.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *