След 20 г. Пламен Бонев с изложба в столична галерия по покана на Външно министерство

След 20 години отсъствие от столичните галерии благоевградският художник Пламен Бонев нареди 25 платна в изложбените зали на „Мисията“. Поканата за солово представяне творецът, роден и израснал в София, но избрал Благоевград за своя сцена на развитие, получил от Държавния културен институт към Министерство на външните работи. В експозицията си подбрал само нови платна от последните две години.

„Тази изложба е естествено продължение на темата „Цветни сънища“ от минали години, в която чрез въздействието на колорита да се опитвам да предам вълненията си на другите, а също и стремежите и паденията, надеждите, страховете, пътуванията и завръщанията, спомените и желанията“, коментира Пл. Бонев работите си.

Много ценители на живописта, приятели, художници и творци в различни сфери на изкуството, част от тях благоевградчани, изнесли се да живеят в столицата, се събраха на откриването на изложбата да поздравят автора. Тя ще остане в галерия „Мисията“ до 23 април, а една от картините ще остане след закриването й във фонда на Външно министерство.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *