След 22 г. успешна търговия с обувки футболният ветеран Е. Мицански затвори магазина си в Сандански

Един от първите търговци на маркови обувки в Сандански, известният футболист Емил Мицански, затвори магазина си в курортния град и заяви, че слага край на търговията с обувки. Причината е, че по време на епидемичната обстановка този бизнес е регистрирал сериозни загуби, както и повишаването на наема на помещението, което фамилия Мицански държи 22 г.

„Дойде му времето да спрем с продажбата на обувки. Не мога да се оплача, през годините бизнесът ни с обувки бе доста печеливш, но всяко нещо с времето си. През тези над 20 години паралелно с продажба на обувки развивахме и търговия със спортни стоки. Ще заложим на спортна немска марка и на хотелиерския ни бизнес в съседна Гърция”, заяви Емил Мицански.

Той бе дошъл по навик в центъра на Сандански, до обект ГУМ, за да пие кафе с приятели, защото там бе магазинът му за обувки.

Основната причина търговците да затварят магазините са високите наемни цени, вариращи от 100 лева на квадратен метър на централната улица в Сандански, и липсата на клиенти.

Освободеният от фамилия Мицански магазин е нает от софиянец, който ще продава в него дрехи.

С търговията си в Сандански приключиха по времето на епидемична обстановка фирма „Иванина”, собственост на Иван Стойков, фирма „Стил” от Благоевград, собственост на Стоян Михайлов, и фирма „Петел” от гр. Гоце Делчев. Бизнесмените са категорични, че причината за прекратяване на дейността им е тотален срив на търговията с обувки и дрехи. Санданчани влизат предимно в магазините за хранителни продукти, дрехи купуват все по-рядко, като чакат търговците да обявят големи разпродажби…

ЛИДИЯ МАНЕВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *