След 26 г. в бизнеса с количките известният благоевградчанин Иво Комитов слага край: По време на пандемията никой не ме освободи от наем, който иска, да дойде на мое място!

Известният благоевградчанин Иво Комитов слага край на бизнеса си с детските колички. Договорът му с общината изтича в края на месеца, след което се отказва.

„От 26 години се занимавам с това. Няма зима, няма лято. През последните три години започна да става все по-трудно, особено след като на площад „Македония“  пред операта зачестиха концерти и различни прояви.  Това се отрази на моята работа, тъй като на площада децата карат количките. Обикновено родителите ги водят през почивните дни и ако това съвпадне с мероприятия на площада, моят работен ден е провален. По време на пандемията от Ковид-19, когато всичко бе затворено, наемателите на общински обекти бяха освободени от плащането на наем. На мен такъв реверанс не бе направен. Ходих, питах – не става. Наемът си върви и продължих да го плащам, макар че не работих. Наемът е 130 лв. на месец, отделно плащам патент – по 150 лв. на всяка от седемте колички. След като изтече договорът – приключвам. Затварям количките в гаража. Който иска да участва на търг за мястото, да се явява. 26 години стигат!”, заяви за „Струма“ Иво Комитов.

Известният в миналото рокаджия, барабанист на група „Импулс“, наскоро навърши 60 години. Сега е решил да си гледа живота, да го кара по-леко, да се среща с приятелите си от бохемските години, да помага на майка си и на сина си Огнян, който е самостоятелен и живее с приятелката си в София.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *