След 3 дни разпити по 6 астрономически часа на човек спецовете от OLAF отнесоха от Петрич в Брюксел 15 декларации за поверителност и висящ въпрос ще публикуват ли някъде доклада си

Европейската служба за борба с измамите OLAF вчера приключи разследването си в община Петрич за строежа на новия градски музей. За 3 дни са разпитали близо 15 души, които имат отношение към българо-гръцкия проект, по който в западната ни съседка и Петрич трябваше да се появят 2 еднакви музея, и то в стари и реконструирани сгради. Според сигнала, който доведе в южната община брюкселските разследващи, за да може да усвои солидна сума по проекта, Петрич представил като стара сграда изостанала тухлена стена в бившето гранично поделение, която при това била съборена, преди да започне строителството на нова сграда за 1,5 млн. лв.

Според наши източници всеки от разпитаните автори на сигнала и общински служители е подписал декларация за конфиденциалност, тоест, че няма да съобщава никакви подробности от разпита, на който е бил подложен.

Самите разпити вчера са продължили по 6 часа на човек, с почивки, които разследващите давали непрекъснато за кафе и цигара. Екипите на проверяващите били по 2-ма души – българи, поради което нямало нужда от преводачи. Разпитите се провеждали едновременно в няколко стаи на полицейското управление, което хората на OLAF избраха като подходящо място да се доберат до истината имало ли е, или не стара сграда.

Главният архитект на Петрич Владимир Митрев, който влезе в управлението в 9.00 сутринта, напусна сградата в 15.00 часа следобед. Единственият му коментар пред „Струма“ беше, че сега трябва да се чака докладът от проверката, макар че няма никаква идея дали той ще бъде публикуван някъде, или ще бъде изпратен на кметската управа „за сведение“.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *