След 30 г. в търсене на изгубената синя идея! Десните в Пиринско се раздвижиха около нов политически проект „Възход“ на бившия студентски лидер в ЮЗУ и СДС Ст. Иванов

Лятно раздвижване започва в дясното политическо пространство в Югозапада. В Благоевград активисти на формации, произлезли от някогашното СДС, са започнали срещи и консултации за обединение около старите политически ценности, изповядвани от съюза в ранните му години. Процесът се катализира от централните ръководства на 3  партии, които вчера решиха, че трябва да създадат движение за  възстановяване на демократичното управление в страната.

Новият политически проект ще носи името „Възход“, а един от неговите „бащи” е някогашният студентски трибун в ЮЗУ – Благоевград и СДС лидер Стефан Иванов. В качеството си на председател на партия „Движение демократично действие” вчера той подписа споразумение за създаване на движението заедно с Валентина Василева, председател на Единна народна партия, и Радослав Кацаров – председател на партия „Съюз на свободните демократи”. Основни цели на движение „Възход“ са да се създаде алтернатива на проваленото псевдодясно управление на страната, са амбициите на „Възход“.

В Благоевград новината бе посрещната с ентусиазъм от съмишлениците. „България се намира в дъното на Европа по доходи, стандарт на живот и свобода на словото. Това повече не може да продължава. Нуждаем се от коренна промяна в стила и компетентността на управление и затова ние от ЕНП потърсихме сродни партии, с които да застанем рамо до рамо в тази борба за възход. Заедно с колегите от ДДД и ССД създадохме платформа, чийто основен принцип е равнопоставеността между всички организации в нея. Така ще създадем комфорт на всички партии, организации и граждани, които да работят заедно и позициите на нито една от страните да не остава незачетена. Всеки, който споделя тези ценности, е добре дошъл при нас. Следващата година предстоят местни избори и ще работим в същата посока на обединение с граждани и организации, които са готови да работят за възход на всички общини в Пиринско”, заяви координаторът на ЕНП за  Благоевград Петър Митов.

„Дясното има нужда от възход и ние сме готови да работим за него с конкретни решения. Очакваме да се разраснем и ще разговаряме с всички десни партии, организации и личности. През есента в София ще бъде официалното представяне на политическия съюз и група от Пиринска Македония ще пътува за форума“, заяви и Ангел Бучков от   Гоце Делчев, член на УС на ССД.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Лидерите на трите десни партии – ССД – Р. Кацаров, ЕНП – В. Василева, и Ст. Иванов, създадоха движение „Възход”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *