HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

След 4 месеца болнични и отпуск изненадаха със заповед за уволнение дясната ръка на ексшефа на общинската болница в Дупница Р. Тимчев – Д. Ильова

След четири месеца игра на котка и мишка дясната ръка на бившия управител на общинската болница в Дупница Росен Тимчев – Даниела Ильова, получи заповед за уволнение.

Както „Струма“ писа, Росен Тимчев напусна общинската болница през месец април, а за вр.и.д. управител беше назначен през февруари 2016 г. През целия този период отговорник за административно-стопанската част в болницата беше икономистът Даниела Ильова. След напускането на Р. Тимчев беше обявено, че и Ильова е подала молба за напускане. Оказа се обаче, че тя е излязла в болничен, а след това и в неплатен отпуск.

От болницата съобщиха, че управителят доц. Димитър Недин е обжалвал болничните листове пред НЕЛК, тъй като имал съмнение, че са с фалшива диагноза, но от комисията потвърдили, че са автентични. От счетоводството изпращали писма до Д. Ильова да дойде в болницата и да получи заповедта за уволнение, но тя не се явявала. Едва на 8 август доц. Недин отишъл на новото й работно място в Дупница и й връчил заповедта за уволнение, която подписала.

Както „Струма“ писа, само преди две седмици доц. Д. Недин и Д. Ильова, която тогава все още се водила на работа в болницата, се явиха на конкурс за управител, но и двамата получиха ниски оценки и не се класираха. Тогава стана ясно, че доц. Д. Недин остава на поста още три месеца, до назначаване на нов конкурс. Вчера пред репортер на „Струма“ той заяви, че оттегля поканата си към двамата гастроентеролози от Благоевград, брат и сестра Чаракчиеви, да дойдат на работа в общинската болница в Дупница. „Преди време поканих колегите да дойдат на работа в болницата и да открием гастроентерологично отделение, но сега, след като не спечелих конкурса, се отказвам от намерението си. Аз съм за още три месеца в болницата, после ще си търся работа на друго място. Никой не може да ми вземе ръцете и познанията. Ако колегите от Благоевград дойдат да работят в болницата, не знам дали новият управител няма да ги уволни. Не мога да им гарантирам сигурна работа. Затова оттеглих поканата си към тях”, заяви доц. Недин.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *