След 40 години вярна служба в напояването на селата Българчево, Зелен дол и Селище Ганчо Мирчев мина в запаса

Човекът, който от 40 години отговаря за водоподаването и напояването в района на селата Българчево, Зелен дол и Селище в община Благоевград, “мина в запаса”. Ганчо Мирчев събра приятели, близки и колеги на банкет по случай пенсионирането си. Той беше приготвил две софри с домашни гозби и напитки, които много се усладиха на гостите му, те пък го изненадаха с дарове, някои от тях нестандартни за мъжкия вкус.
Освен че приключва успешно дългогодишната си работа в поливните системи, Ганчо навършва 64 години и почерпи и за рожден ден в заведение в Селище. Доскорошният му шеф, началникът на “Напоителни системи” Спас Лазаров, коментира: “Този човек е един от строителите на язовир “Стойковци” и има голям принос в нашите среди, защото винаги е проявявал отговорно отношение към работата ни, която не е никак лека. Ние обслужваме повече от 10 човека на ден, всички ни се обаждат с някакъв проблем, който трябва да се разреши навременно, като ходим по места. А контактът с различни хора всеки ден е голямо напрежение, но от днес вече бившият ни колега ще може спокойно да се отпусне и да се радва на живота, както му харесва”, каза с усмивка Лазаров.
Оказа се обаче, че рожденикът няма никакво намерение да си седи пред телевизора и да мързелува, а дори смята да разрасне стопанството, което притежава от години. “Аз не съм от тези хора, които обичат да лентяйстват и да си прекарват времето вкъщи, свикнал съм всеки ден да е различен и динамичен. Доволен съм от работата, която съм свършил за тези 40 години, и вярвам, че занапред ми предстоят още по-интересни занимания. Няма как да скучая, защото имам стопанство, в което отглеждам животни, и планирам да го разширя. След като вече съм напълно свободен, ще мога да се грижа повече. Освен това имам и градини, в които садя всякакви сортове зеленчуци. Планирам да отделям повече време и на близките си и да се забавляваме с внучката ми, която ме обожава”, разясни накратко концепцията си за житието и битието занапред Ганчо.
Колегите му решиха да му се отблагодарят за доброто отношение и отзивчивостта през годините, като му подарят няколко интересни и практични вещи, които се оказаха много ценни за него. Единият подарък беше луксозно глинено гърне, закупено от чужбина, в което запаленият по готвенето новоизлюпен пенсионер обеща да приготвя заешка яхния с гъби, както и любимите ястия на внучката. Другият – тефлонов тиган, който беше поднесен с послание от Спас Лазаров в него да се приготвят само вкусни деликатеси и мезелъци, с които да се глезят през зимата. За най-накрая оставиха микровълновата фурна с функция за готвене, която истински изненада рожденика. Но подаръците не бяха само толкова – “за десерт” му връчиха и чантичка със спортен анцуг, който да носи по време на спорт и да се подсеща, че макар и пенсиониран, не трябва да губи форма и да се отдава на “лежанка”. Развълнуваните колеги и приятели уговаряха Ганчо да облече екипа веднага, за да се убедят, че му пасва идеално, и да не им счупи хатъра, той се предреши в склада на заведението, което също предизвика емоционални изблици на смях.
Масите на празнуващите красеше веселата им колежка от “Напоителни системи” Катя Видолова, която поведе хорото по-късно вечерта. Двойният празник премина с много танци, вицове и кулинарни стълкновения, типично в стила на компанията от гастрономи.
ВЕРОНИКА ТЕМЕЛКОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *