След 48 часа дебнене служители на приюта изловиха глутница бездомни кучета, нападнали 60-г. благоевградчанка пред банята

Глутница от 7 кучета, посрещащи на зазоряване благоевградчани в градинката пред градската баня, изловиха след 48 часа дебнене служителите в общинския кучешки приют. Животните бяха откарани за кастрация и чипиране рано сутринта в понеделник.
Сигналът за агресивните животни бе подаден в събота от 60-годишната благоевградчанка Емелина Кипрова, която живее във високите блокове до Областната управа и всяка сутрин в 6.00 часа минава грай банята на път за работа.
“Видях ги отдалеч, но се изплаших чак като ме нападнаха. Спуснаха се от всички страни и издраха жестоко ръцете ми. Най-много ме притесни това, че охранителите на 3-те заведения, които са наблизо, стояха отвън и си говореха. Помолих ги за помощ, но никой от тях не реагира – направиха се, че не ме виждат. Не знам как успях да се изплъзна на кучетата, но веднага си представих какво би станало, ако на мое място бе някое детенце, което минава оттук на път за училище”, разказа Кипрова.
В неделя сутринта жената отново заварила кучетата на същото място – в градинката, но този път благоразумно била взела от вкъщи малко хляб, с който ги залъгала.
След сигнала, подаден от “Струма” на управителката на приюта Илияна Балева, вчера Кипрова отново позвъни в редакцията, за да ни благодари за намесата – в 6.00 сутринта кучета пред банята нямало.
“Доста време ги дебнахме, но успяхме да ги изловим, коментира и Балева. Вчера по обяд след успешната утринна акция по залавянето служителите в приюта вече дебнеха за друга глутница на ул. “Марица”, откъдето също се получил сигнал за агресивни животни.
Кучетата са се появили в Благоевград в ранните часове в събота и съм 100 процента убедена, че са ни докарани от други общини”, категорична бе управителката, според която до миналия петък почти всички бездомни кучета в общината били чипирани и нямало как по друг начин за часове да се съберат 2-те глутници, освен ако не са пуснати едновременно.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Чобан

    Аз си мислех, че след кастрация кучетата не могат да се размножават, а в нашия град смятат, че скопени кучета не хапят! Балева, обясни ни !

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *