HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

След 59-ата стъпка собственикът на бензиностанция край Пиперево Ив. Грънчаров спечели в наддаване с Й. Костов-Джоко 184,7 дка край Дяково, 10 г. ще плаща по 10 714 лв. наем

Четирама кандидати се явиха на явен търг за отдаване под наем на 184,7 дка общинска земеделска земя в землището на село Дяково, община Дупница. Двама от кандидатите земеделски производители от община Самоков отпаднаха от търга заради нередовни документи. В битката за имота останаха само едрият арендатор Йордан Костов, по-известен като Джоко, и Иван Грънчаров.

Стъпката за наддаване при първоначална цена 1874,44 лв. наем на година беше184,70 лв. Двамата наддаваха, докато на 59-ата стъпка Иван Грънчаров даде цена от 10 714 лв. и спечели търга. Й. Костов се отказа, след като даде оферта от 10 530,22 лв.

Спечелилият при наддаването Иван Грънчаров ще стопанисива имота, който се намира в местността Фередже в землището на с. Дяково, в продължение на 10 години. От две години той изкупува или взема под наем земеделски земи в района на селата Яхиново и Дяково. Основният му бизнес е продажба на резервни части за автомобили. Собственик е на малка бензиностнация в района на автокъщите край село Пиперево на главен път Е-79.

Йордан Костов-Джоко е най-големият арендатор на масиви с череши в Дупнишко и Бобовдолско. Той държи пунктовете за изкупуване на черешите в двете общини и определя цената им. Обработва стотици декари земеделски имоти и сее есенни култури.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *