След 6 неуспешни търга при екскмета А. Тотев вчера продадоха училището в санданското село Кашина

След 6 неуспешни търга по времето на кмета Андон Тотев вчера училището в санданското село Кашина беше продадено. На таен търг, който се проведе в община Сандански, сградата на два етажа със застроена  площ от 127  кв.м и имотът с площ 765 кв.м бяха продадени на Снежана Гаджелова за 13 528 лв. Нейната оферта бе с 5000 лева по-висока от цената, определена от независим финансов одитор – 8890 лв., която е два пъти по-ниска от тази при предишните търгове – 19 000 лв. Конкурент на Гаджелова в търга беше Елена Василева, която бе посочила в офертата си цена 13 013 лв.

Освен сумата, която е посочил в офертното си предложение, спечелилата търга Сн. Гаджелова ще трябва да заплати и данък за безвъзмедно право от 2 процента, който възлиза на цена от 250  лв. плюс данък ДДС в размер на 2600 лв.  Имотът от близо четвърт век е безстопанствен, след като бе закрито основното училище в селото.

Както “Струма” писа, преди седмица община Сандански реализира успешна сделка по продажба на училището в с. Левуново. Сградата, която е на два етажа, масивна, със  застроена площ от 560 кв.м бе продадена за 75 712 лв.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *