СЛЕД 7 Г. АВАНТА! Община Дупница скъса договора за двата басейна в парк „Рила”, не е получила и стотинка от четвърт милион наем

7 години община Дупница не е получила нито стотинка от наем за двата басейна в парк “Рила” край  града. Столичната фирма “Ивиком 2002”, която ги стопанисваше, си удържала парите за направени инвестиции за бар и други съоръжения на открито. Това стана ясно вчера по времена редовното заседание на ОбС – Дупница.

Срокът на договора, който е сключен през 2011 г. при управлението на кмета Атанас Янев, е за 10 години, но общината го е прекратила едностранно и вчера общинските съветници гласуваха да се отдадат под наем двата басейна. Преди това зам. кметът на община Дупница Олга Китанова разясни защо договорът е разтрогнат. Ето какво заяви тя:

“В продължение на 7 години общината не е получила нито лев от наем, който по договор е в размер на 3000 лв. месечно. Фирмата наемател по този начин си е удържала парите за инвестициите, които е направила по обекта. По този повод договорът е разтрогнат”, заяви Олга Китанова.

По груби сметки става въпрос за около 252 000 лв.

Общинските съветници дадоха съгласието си  двата басейна да се отдадат под наем и да влязат в програмата на общината за общинските имоти, обявени за продажба или под наем.

Репортерска проверка установи, че наемателят на двата басейна – фирма “Ивиком 2002”, е регистрирана в София на името на Иван Петров Николаев. В Дупница обаче доскоро се коментираше, че на двата басейна и откритите заведения около тях наемател е покойният Георги Първанов, който беше приближен на Пламен Галев и Ангел Христов. Той се грижеше за обекта още от откриването му. Той назначаваше персонал, следеше за всичко, свързано с басейните и заведенията около тях.

Както “Струма” писа, за изграждането на парка бяха хвърлени милиони левове по време на управлението на Атанас Янев и Консултативния съвет на Братя Галеви. В парка наемател на кафене е и доведеният брат на Вергил Кацов – Александър Кацов. Столичанин пък е наемател на езерото и кафенето да него.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *