След 7 г. прекъсване Камерна опера – Благоевград зарадва феновете със стойностен спектакъл

Зажаднялата за оперно изкуство публика в Благоевград, която в последните 7 г. не бе канена на спектакъл от местната опера, аплодира горещо оперния триптих „Парадокси”. Представлението на трите едноактни опери, написани от Парашкев Хаджиев по разказите на О’ Хенри „Развод“, „Крадецът“ и „Подаръците“ с либрето на Петко Райков, бе бурно аплодирано, а в репетициите  като пианист-корепетитор се включи активно синът на П. Хаджиев Светослав Лазаров, който на двете поредни премиери застана на диригентския пулт.

„За първи път от години се прави нещо стойностно. Камерна, но опера!“, не скри вълнението и радостта си от изживяването управителят на Тубдиспансера в Благоевград д-р Петър Георгиев, който заедно със съпругата си бе сред публиката. Режисьор на „Парадокси“ е Петко Бонев, който през 2008 г. като директор на Камерна опера завоюва „Кристална лира“ за постановката си „Джани Скики“

През последните години ръководителите на |Камерна опера залагаха основно на концерти, пренебрегвайки основната функция на финансираната от общинския бюджет опера в Благоевград. С „Парадокси“ на 18 октомври благоевградската Камерна опера ще се представи на второто издание на Фестивала на камерната опера.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *