Топ теми

След 7 месеца в изолация: Кралица Елизабет II с първа публична изява

Кралица Елизабет с първа публична изява извън кралската резиденция седем месеца, след като пандемията от COVID-19 обхвана Великобритания, пише DailyMail. 

94-годишният монарх се присъедини към принц Уилям за посещение в научно-технологична лаборатория по отбрана в Портън Даун, близо до Солсбъри. Там те се срещнаха с учени, които оказват подкрепа на Великобритания в борбата с коронавируса.

Нейно величество отлетя до мястото с хеликоптер, докато принц Уилям пристигна с кола. Преди посещението на Елизабет II и нейния внук са били предприети необходимите мерки за безопасност. Всички 48 души, които е трябвало да осъществят близък контакт с монарха и херцога, са преминали тестове за COVID-19.

Кралицата за последно беше на официален публичен ангажимент извън кралската резиденция, когато се присъедини към кралското семейство за службата по случай Деня на Общността на нациите на 9 март.

Елизабет II прекара месеци в изолация, за да гарантира сигурността си. Въпреки това, тя провеждаше телефонни и видео разговори и беше ангажирана с част от делата си.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *