След 7 м. опити да намери близо 80 000 лв. за нова кола кметът на Сатовча най-после се уреди с мечтания лифтбек, цвят черна перла

След 7 месеца търсене на пари в общинската хазна кметът на община Сатовча Арбен Мименов най-сетне успя да си купи нова служебна кола. На 9 юни той е сключил договор за доставката й на цена 79 380 лв. с ДДС. Според клауза в контракта колата трябва да бъде паркирана в центъра на селото, пред сградата на общината до 9 октомври тази година, а общината вече е платила 30% от стойността на автомобила, защото това трябва да стане до 5 дни след полагане на подписите на Мименов и доставчика.

Продавачът е благоевградският автотърговец Димитър Тахтаджийски, управител на „Авто Лукс“ ООД. Останалите 70% от сумата Тахтаджийски трябва да получи от общината до 20 дни след доставката на автомобила.

Договорът е подписан, марката обаче не фигурира в официалните документи заради клауза за конфиденциалност в договора, според която никоя от двете страни няма право да разкрива на трети лица подробности от сделката без писменото съгласие на другия участник в нея. Най-вероятно става въпрос за „Шкода“, защото Тахтаджийски е официален дилър на марката в Югозападна България.

Извън марката всичко друго за колата е ясно. Лекият автомобил е лифтбек, фабрично нов, неупотребяван, има 4 плюс 1 места, 7-степенна автоматична трансмисия за задвижване 4х4, мощност 206 kW, дължината е 4869 mm, ширина 1864 mm, височина 1503 mm и т.н. Колата е цвят черна перла и е наблъскана с редица екстри – като триточкови предпазни колани, електронен имобилайзер, Start-stop система с регенеративно спиране, сензори за паркиране с автоматична спирачка, черен кожен салон, полирани лети джанти. Седалката на водача има масажна функция, скоростният лост е облицован с кожа, има 2 светлини за четене отпред и още няколко страници придобивки, целящи да осигурят максимален комфорт и сигурност на водача и пътниците в автомобила.

Колата е абсолютно копие на онази, която Мименов поиска при обявяване на първата обществена поръчка през декември миналата година. Малко по-късно поръчката бе отменена, тъй като се оказа, че общината няма необходимите близо 80 000 лв.

Прекалено точните размери и екстри на търсения автомобил обаче наведоха медиите на логичното заключение, че Мименов предварително си е харесал конкретна кола, в резултат на което миналия месец новата поръчка се появи с леко коригирани изисквания към возилото. Например вместо дължина на колата 4869 mm, ширина 1864 mm и  височина 1503 mm във втората поръчка общината вече бе посочила дължина поне 4800 mm, ширина 1860 mm и височина минимум 1460 mm.

По някаква случайност обаче се оказа, че „Авто Лукс“ ООД е в състояние да достави автомобил с точност до милиметъра от първата поръчка на Мименов и напълно да задоволи първоначалните му изисквания.

„Авто Лукс“ ООД се оказа и единствената фирма, подала документи за участие в обществената поръчка на община Сатовча, затова по всички показатели тя е класирана на първо място от назначената комисия и вече е с договор за доставка на лифтбека, цвят черна перла.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

3 Коментара

  1. Valio

    Коли от такъв клас са на приблизително такава стойност, могат по договорка и за по-малко

    Отговори
  2. Мустафа

    Стстия за Якоруда, за Сатовча. Ясно е работата. Радко Бабечки прави поръчки за да се изтъкне лайното гнусно

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *