След 8 години съдебна сага! Съдът оправда касиерка на община, не била откраднала 18 987 лв.

След 8 години съдебна сага бившата касиерка на община Дупница Йорданка Бързакова е оневинена за липсата на 18 987 лв. в касата. Съдия Светла Пейчева от Районен съд – Дупница след много експертизи и разпити на свидетели отхвърли обвиненията срещу Йорданка Бързакова като недоказани и неоснователни, и я оневини.

Срещу нея бе повдигнато обвинение още в първите дни на първия мандат на Методи Чимев като кмет на община Дупница за това, че за периода 3.11.2011 г. до 4.11.2011 г. е присвоила 18 987 лв. от касата на общината, като е съставила неистински документи.

Както “Струма” писа, Йорданка Бързакова работеше като касиер в община Дупница по време на управление на Атанас Янев. По време на съдебните заседания се разбра, че Бързакова не е присвоила парите, а с тях е изплатила депозита на фирми, които са участвали в тръжни процедури, проведени от общината.

Делото се проточи по обективни причини, отсъствия от заседание на вещи лица, неявяване на свидетели. Последния път, преди около два месеца, заседанието беше отложено, тъй като един от съдебните заседатели беше счупил ръка.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Само питам?

    И кой ще плаща сега целия масраф, пропуснати ползи и обезщетенията за 8 години?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *