След 8 г. извън политиката директорът на „Топливо“ Ив. Ризов повежда листата за общински съветници

Директорът на „Топливо“ АД – Благоевград Иван Ризов тази есен се връща в политиката като водач на листата на ВМРО за общински съветници. До 2011 г. в продължение на няколко мандата Ризов бе съветник в Благоевград и председател на местната Комисия по икономика и приватизация от листата на същата партия. Малко преди изтичане на последния му мандат той и директорът на ІІ ОУ Христо Манчев основаха ВМРО-НИЕ в Благоевград – партията, отделила се от казионната ВМРО-БНД на Красимир Каракачанов, чиито структури през 2014 г. постепенно се вляха в НФСБ на Валери Симеонов.

Разочарован от политическата конюнктура, преди 8 г. Ив. Ризов се оттегли от активния партиен живот, но без да изневерява на принципите на червено-черните, като дори на 2 август т.г. бе рамо до рамо с представителите на ВМРО при честванията на 116 г. от Илинденско-Преображенското въстание.

Офертата към Иван Ризов да оглави листата на войводите тази есен му била отправена от депутата от Сандански Атанас Стоянов, съобщиха осведомени източници от структурата на ВМРО в Благоевград. Името му вече е съгласувано с благоевградската партийна централа, чийто председател е Станимир Радулов, както и с евродепутата Ангел Джамбазки. Ат. Стоянов предложил на директора на „Топливо“ – Благоевград Ив. Ризов не само да поведе листата на войводите, но да бъде издигнат и за кандидат-кмет.

До момента Ризов още не е дал окончателно съгласието си, но е почти сигурно, че ще приеме офертата в частта й за съветническата листа и ще откаже кметската надпревара.

Междувременно новината, че Иван Ризов ще е лицето на предизборната кампания на ВМРО в Благоевград, вече дава първите резултати – лидерите на офицерите от запаса Иван Петров и Калин Грънчаров набързо приготвили списък с двайсетина имена, готови да се включат в листата на червено-черните, ако под №1 стои това на директора на „Топливо“, и вече са го депозирали в офиса на ВМРО – Благоевград.

Завчера при Стр. Радулов са ходили и представители на Волен Сидеров и Валери Симеонов, които също са заявили желанието си да се включат в листата на ВМРО в Благоевград, без да претендират за конкретни номера в нея. Човекът, който е преговарял от името на ПП „Атака“, не е изненада – това е бившият учител в Падеш и ІV ОУ Георги Ковачки, активист на ВМРО до 2013 г., когато оглави общинското ръководство на „Атака“ в Благоевград, и кандидат за кмет през 2015 г.

Изненада е обаче, че от името на „патриота“ Валери Симеонов е преговарял заклетият симпатизант на ВМРО Христо Манчев.

Ако тази колаборация между ВМРО, „Атака“ и НФСБ се осъществи, в Благоевград ще бъде повторен моделът на „Обединени патриоти”, които влязоха във властта заедно на последните парламентарни избори, но наскоро от нея в национален мащаб бяха отлюспени атакистите.

За листата, с която ВМРО ще атакува местните избори в Благоевград на 26 октомври, има още един любопитен детайл – в нея няма да намери място досегашният съветник на войводите в местния парламент Георги Васев. Самият Васев искал да получи назначение във военното министерство.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *