СЛЕД 8-ЧАСОВО ОБЩО СЪБРАНИЕ: Със 171 гласа “за” проф. д-р Б. Юруков избран за втори мандат начело на ЮЗУ (ОБНОВЕНА)

Със 171 гласа “за” от общо гласували 304 членове на общото събрание досегашният ректор на ЮЗУ „Н. Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков бе избран за втори мандат начело на университета. Кандидатите за най-високия ръководен академичен пост бяха общо петима – бившият ректор – проф. д.н. Иван Мирчев, досегашните зам. Ректори – проф. д-р Георги Апостолов и проф. д-р Антони Стоилов, досегашният декан на Факултета по педагогика доц. д-р Траян Попкочев и проф. д-р Борислав Юруков.

Самото отчетно-изборно общо събрание на университета бе тежко, изморително за всички и продължи един цял работен ден. То започна в 10 часа и приключи малко след 18 часа. Първите два часа преминаха в избори на комисии, определяне на персоналния им състав и чак два часа по-късно бе приет дневният ред. Като първа точка бе изслушан и впоследствие приет докладът на ректора проф. Юруков за изминалия мандатен период 2015-2019 г.

Множество коментари, дебати, предложения и гласувания имаше по въпросите – по колко минути да се дадат на всеки един от кандидатите, за да предствят своите програми и виждания за развитието на университета. Като в крайна сметка бе решено те да се изказват в рамките на 10 мин. Другата особено „пиперлива тема“ бе в колко урни да се гласува и дали студентите и дикторантите, общо 50 на брой, трябва да са в отделна секция.

В крайна сметка след проведен таен вот с резултат 262 гласа „за“, 20 бели бюлетини и недействителни 22 за председател на общото събрание бе избрана настоящатия зам. декан на Правно-историческия факултет проф. д-р Габриела Белова, зам. председател с 235 „да“ стана проф. д-р на науките Марио Митов от катедра „Химия” на Природо-математическия факултет.

От общо 304 членове на общото събрание 171 подкрепиха  проф. Борислав Юруков за втори мандат, проф. д.н. Иван Мирчев събра 65 гласа „за“, доц. д-р Траян Попкочев – 3, проф. д-р Георги Апостолов – 42, проф. д-р Антони Стоилов  – 15.

Подробности от общото събрание, какво предложиха 5-имата кандидати и изобщо всичко около най-важните избори в университета, четете в следващия брой на вестник „Струма”.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА 

    

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

8 Коментара

 1. Наблюдаващ журналист

  ЮЗУ преподаватели – асистенти, гл. асистенти, доценти и професори заслужихте си избраните управници- кликата псевдоучени, пияници, психично болни и тиранични хора- Юруков, който даже не е и обикновен д-р, защото няма нищо написано сам за 37 г. в ЮЗУ, агентът на ДС – Миланов, слагача на всеки ректор Марин.
  Малка част от Вас преподаватели, които имаха позиция и мислиха за бъдещето на този университет не заслужават това управление, също и администрацията, с изключение на 5- те представител в ОС – слагачката Камелия, кумичката Ванева, подлогата Тахов, главния брояч и слагач и пенсионер Папурко и Никето дато пипа по пощите и разпечатките на телефоните на хората, силово наложени от Юруков, за да гласуват за него.
  Страхът, посредствеността и неграмотността, надделяха над моралът, академизмът и духът на този университет.

  Отговор
 2. Член на комисията по тайния избор

  Вотът е подменен. Две от урните закъсняха да бъдат внесени в залата за броене. А генерала – пенсионер Лазаров също на 67 г. Председател на комисията за тайният вот разнасяше торбичка пълна с бюлетини. Комичката АВ от ПИФ също измъкна от голямата си чанта торбичка. И това ако не е подмяна на вашия вот мижитурки. Продадохте морала си за бонуси, таблети и изплатено ден преди изборите със задна дата за 3 месеца увеличение за 4 г. – 10%. След януари ще видите колко реално е “увеличението “ на заплатата Ви. Това ще е и за следващите 2 г. 9 месеца. Ако съдът и министъра не разкарат по-рано пенсионера Юруков.

  Отговор
 3. Заплашван

  Това е подсъдно, ей професори и доценти защо се оставихте да Ви унижава, мачка и изнудва едно нищожество, което не е даже и д-р, защото не е написал една статия сам, камо ли учебник и книга за 37 г. в ЮЗУ. Дни наред бяха привиквани и мачкани много хора преди изборите и принуждавани “ да се запази статуквото”, защото ще стане страшно. Е страшното сега предстои. Честито мишоци!!!! Това си го заслужавате…

  Отговор
 4. пепеляшка

  Според мен останалите кандидати не бяха готови! Но…да ..така е..със студентските квоти беше пародия…много ми е интересно как тези на които целуваше ръка цял ден дебелото момче гласуват в ЮЗУ! Как и с какво е дошла например председателката на КЗД Джумалиева? Да не е със служебния автобус! Или със служебната кола държавна? Купени имаше поне 20 гласа /колкото и трябват на БЮ/…тези на хората които идват веднъж в седмицата от софия…от АМВР , СУ, УНСС и други….като например на Близнашки жена му..и тя не знаеше защо е на изборите днес…но и тя избираше ректор на юзу…позорно поведение…

  Отговор
  1. Тъпаци сте!

   Нямате право да мрънкате тука! Вие си ги избрахте днес и вие мълчахте като п*тки! Сега стойте с 0% увеличение за следващите 4 години. Конец.

   Отговор
  2. Муйо

   Че и самият дебелак Близнашки цъфна на събранието, че и се изходи по въпроса с агитация за псевдо професора БоЮр.

   Отговор
 5. Юзу

  Съдбата на юзу и Благоевград се реши от купени студенти начело с Али миската и софиянци на 2-ри договор в юзу купени от Николчо Ганьов. Дано поне останалите кандидати имат смелост да обжалват този режисиран фарс. Възраст, неравенство при организация и провеждане на избора, нагласените избори за студентски квоти и над 30-те пенсионера, все основания за за отпадане на избора. Едно натискане пред съд и медии и шайката на тримата мускетари си заминава!

  Отговор
 6. Пенсионер от ЮЗУ

  Ха, агент Андреев пак пробута кохортата си. ЮЗУ-то уверено се свлича в пропастта и върви към закриване. Честито на мухльовците от общото събрание!

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *