СЛЕПИ ЛИ БЯХА! Одитори пропуснаха липсата на 80 000 лв. в детска градина

Служители в Общинската администрация бяха разпитани вчера на второто заседание по делото в Дупнишки районен съд срещу домакинката в детската градина в село Бистрица Даниела Манева, злоупотребила с 80 000 лв. от месечните такси на децата.

По време на съдебното заседание изскочиха нови факти. Оказа се, че за периода, в който парите от таксите не са внасяни по сметката на общината, два пъти е извършван одит на детското заведение и сметките излизали точно. Адвокатът на подсъдимата Манева – Емил Атанасов, поиска на следващо заседание да бъде разпитан одиторът Васил Захариев.

Една от разпитаните вчера служителки в общината заяви, че след фалита на КТБ, където били сметките на общината, се наложило да се отвори сметка в друга банка и е установено, че пари от детската градина в село Бистрица не са внасяни.

Адвокат Атанасов настоя съдия Светлана Пейчева да изиска от директорката на детската градина заповедите за отпуск на Манева и имената на хората, които са я замествали.

Следващото заседание на съда беше насрочено за 28 април.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Васил

    Нека адвокат Атанасов да поиска от съдията да призове бившите директори Лазарова, Крумова и най-добрият директор на детски градини в Дупница за всички времена, а в момента експерт в инспектората по образованието в Кюстендил Моника Николова-Лазарова, счетоводител № 1 на Дупница Иванка Терзийска и тогава да търси одитора Васил Захариев!!!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *