Словения изисква негативен тест за COVID-19 от българите, пътуващи към страната

Словения въвежда изискването за представяне на негативен резултат от тест за коронавирус при влизане в страната от държавите, които се намират в „червения списък“, включително и от България, информира МВнР. 

Мярката влиза в сила от днес, 13 февруари 2021 г. Необходимо е пътниците да предоставят негативен PCR тест не по-стар от 48 часа преди влизане в страната или бърз антигенен тест не по-стар от 24 часа.

От днес влизане в Словения без карантина ще бъде възможно и за всички, които представят доказателство, че са се ваксинирани (с поставени две дози) или са преболедували болестта, преди не повече от 6 месеца, което може да бъде доказано и с положителен тест за COVID-19, издаден преди не по-малко от 21 дни, но не повече от 6 месеца.

Граждани на страни от „червения списък“, които не представят негативен тест, доказателство за ваксинация или документ от лекар, че са преболедували коронавируса, подлежат на 10-дневна карантина.

Не се изисква PCR или антигенен тест за преминаването транзит през Словения.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Любляна на следните телефони: +386 1 28 32 899; +386 1 28 32 900, както и на дежурния телефон в извънработно време: + 386 41 722 238.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *