Службата по вписванията в Петрич се премести в Съдебната палата

Службата по вписванията се премести в Районен съд – Петрич. Службата ще разполага с фронт офис в Съдебната палата, в който двете служителки ще приемат документи, а на съдията по вписванията Мария Малинова е обособен кабинет. Досега службата се помещаваше в сградата на стария съд, която е общинска собственост. Материалната база там беше 3 пъти по- голяма, но преместването на Службата по вписванията бе заложено като част от проекта всички служби от системата на правосъдието да са на едно място, поясни председателят на Районен съд – Петрич Атанас Кобуров.

Заради пандемията от коронавирус достъпът в Съдебната палата е ограничен и въведен пропускателен режим, като молбите и документите се депозират в специални кутии в зоната на съдебната охрана, предоставени за телефони за връзка с деловодството.

„Работим при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, осигурени са дезинфектанти и маски както за служителите, така и за граждани, които участват в делата, в случай че не носят. След всяко съдебно заседание се провежда дезинфекция на залата и едва тогава започва разглеждане на следващото дело”, каза съдия Кобуров.

От началато на пандемията в Районен съд – Петрич няма заразени съдии и служители.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *