Служебният премиер Стефан Янев: Аз съм човек, който не дава празни обещания

„Благодаря за доверието! Да бъда министър-председател е висока чест, но и огромна отговорност. Аз съм човек, който не дава празни обещания. Но залагам целия си авторитет, жизнения си опит, граден с години, за това, че ще работя почтено, при спазване на върховенството на закона и в интерес на обществото. Това ще очаквам и от служебните министри”. Това каза служебният премиер Стефан Янев при встъпването в длъжност на кабинета, назначен от президента.

Той добави, че основен приоритет е организирането и провеждането на честни избори, при стриктно спазване на законовите разпоредби.

„В тази връзка очаквам всички институции да работят синхронизирано и да бъдем абсолютно безкомпромисни при всякакви опити за изборни нарушения”, заяви Янев. 

Той допълни, че не може да се ангажира, че за периода, в който действа служебното правителство, то ще реши проблемите, натрупани през годините.

„Ще дам всичко от себе си, както и моите колеги, за да може този процес поне да започне. Честно и отговорно управление на служебния кабинет може да възстанови поне отчасти загубеното доверие в институциите”, категоричен беше Янев.

Той обяви, че ще настоява всичките му колеги и институции да работят при пълна прозрачност и отчетност пред гражданите. Ще се положат усилия за активна политическа комуникация, защото това очаквало обществото. 

Служебният премиер засегна и темата за пандемията от COVID-19. По думите му единственият начин за справяне с подобни кризи е обединението на нацията.

„В тази връзка, ще работя за това да възстановим диалога с българския бизнес, включително и по отношение на малкия и средния, който е особено засегнат от пандемията”, добави той.

Янев заяви, че отдава заслужена благодарност към всички работещи в здравния сектор и към учителите.

Като най-важен акцент на предстоящото управление служебният премиер открои отстояването на върховенството на закона.

„С моите колеги се обединихме около мотото, което ще предложим за нашия кабинет – „Почтеност, прозрачност и професионализъм”. Ще работим почтено, при спазване на законите, в интерес на българските граждани, за нашата България”, завърши речта си Стефан Янев.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

 1. [email protected]

  Поръчков кенеф сте струма жълтура…
  Като ви кажат истината, че сте жълт поръчков кенеф триете коментари.
  Поръчкова псвевдо журналисткa
  П. С. Тоя дето трие да яде смрадливи лайна.

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *