Служители на руски национален авиопревозвач в контрабандна схема за 50 млн. долара

Властите в САЩ арестуваха 8 души по дело за контрабанда за крадена електроника в Русия. Куриерите са били пътници и служители на руският национален авиопрезвоч „Аерофлот”. Държавният департамент анулира над 110 визи на служители на авиокомпанията, съобщава „Дойче веле”.

САЩ повдигна обвинения срещу 10 човека, заподозрени в мащабна контрабанда на електроника в Русия. Осем души са арестувани, а другите двама се укриват от правосъдието, съобщиха от прокуратурата на щата Ню Йорк. 

По информация на следствието, обвиняемите са внесли в Русия електронни устройства, включително продукция на „Apple”, на обща стойност 50 млн. долара. Техниката е била изнасяна без необходимите разрешения, като много от устройствата са били крадени, предаде БГНЕС.

Един от арестуваните от август до декември 2019 г., с четири полета извън САЩ, е изнесъл над 1000 устройства на „Apple” на обща стойност над 1 млн. долара. Друг участник в схемата през октомври същата година е пренесъл в 9 куфара 235 устройства за около 250 000 долара.

По време на обиските в рамките на разследването у заподозрените са открити над 600 000 долара в брой, както и голямо количество електронни устройства. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *