Служителят в МБАЛ – Благоевград Г. Георгиев бръмчи с мотор уникат БМВ от 1938 година

Уникален мотор на 80 години, марка БМВ, от 1938 година кара служителят в транспортния сектор на благоевградската болница Генчо Георгиев. С лъскавото возило, което е реставрирано с много труд, вчера служителят бе забелязан в двора на болницата по време на полагаемия си годишен отпуск. БМВ-то с кош събираше погледите на минувачи, които се взираха в униката с голямо любопитство.
“Возилото е закупено от баща ми през 1970 година, преди 5 години се заех да го реставрирам, цялото беше ръждясало, ремонтирах двигателя и вече е с нова лъскава визия”, каза Г. Георгиев.
“Поддръжката на стари машини е скъпо удоволствие, всички части са оргинални и доставени от Германия, включително и емблемата. Реставрацията само на пръв поглед изглежда лесна работа, но всъщност изисква много труд и по механиката и естетиката. Изминалите години се бяха отразили сериозно, но усилията си струваха. БМВ-то е скъп спомен не само за мен, но и за цялото ми семейство. Тръпката сега да се возя с ретро возило на толкова години е различна. Запален съм по моторите от баща ми, в момента БМВ-то е регистрирано в КАТ – Благоевград и с него се движа по пътищата”, сподели болничният служител.
СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *